TBSK-JONGEREN TREKKEN INHOUDELIJKE AVONDEN

OP GANG EN TRAPPEN AF MET HET THEMA ‘VEILIGHEID’

27/08/2024

Eind juni kondigden de negen jongste kandidaten van Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk aan dat ze een café zouden openen op de Vlasmarkt om met de Kortrijkse jeugd in gesprek te gaan. Nu de verkiezingscampagne stilaan op gang komt, schakelen ze een tandje hoger. De komende weken organiseren ze inhoudelijke thema-avonden om de meningen en ideeën van de Kortrijkse jongeren te capteren.


Kortrijkse jeugd, laat je stem horen!


De jonge kandidaten van Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk (TBSK) vinden het essentieel dat de stem van de Kortrijkse jongeren gehoord wordt. Nu de verkiezingscampagne stilaan onder stoom komt, is het tijd om hier werk van te maken. Vanaf woensdag 28 augustus worden elke week thema-avonden georganiseerd waarbij aan het begin van de avond heel kort de visie en ideeën van TBSK worden toegelicht over het thema van de avond waarna de TBSK-kandidaten aan de hand van een reeks stellingen in debat gaan met de aanwezigen. De avonden zullen telkens van start gaan om 20u en zullen tegen 21u30 afgelopen zijn, waarna er nog gezellig kan nagepraat worden tussen pot en pint.


De toekomst is aan de jeugd. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat er rekening wordt gehouden met de uitdagingen waar jongeren mee geconfronteerd worden en de visie die zij hebben over hoe Kortrijk er in de toekomst moet gaan uitzien. Onze café is een fantastisch middel om de Kortrijkse jongeren tot bij ons te krijgen en op een gezellige manier met hen in gesprek te gaan. Voor de tooghangers hebben we zelfs speciale bierkaartjes laten maken waarop ze hun fantasie de vrije loop kunnen geven.


Arthur Vandenbulcke, kandidaat Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk


Van veiligheid over diversiteit tot ondernemen


Starten doen ze komende woensdag met het thema ‘veiligheid’, waarbij er niet enkel aandacht zal zijn voor de klassieke veiligheidsvraagstukken zoals de veiligheid aan het station maar ook voor veiligheid tijdens het uitgaan. Er zal gevraagd worden wat jongeren denken van de eventuele verlaging van de leeftijd (van 16 naar 14) waarop GAS-boetes kunnen worden uitgedeeld. Gesneden koek dus voor de Kortrijkse jongeren.

 

De weken erna volgen er nog 4 inhoudelijke avonden. Op woensdag 4 september gaat het over de jeugdwerking in Kortrijk met veel aandacht voor de Kortrijkse jeugdbewegingen en het sportlandschap in de stad. TBSK-kandidaat en ex-bestuurslid van het legendarische jeugdhuis Reflex Niels Lybeer zal die avond ook toelichten wat er bij het besturen van een jeugdhuis komt kijken in de hoop enkele jongeren te inspireren een nieuw jeugdhuis in Kortrijk op te starten. Woensdag 11 september zal het gaan over ‘wonen in Kortrijk’, hoe houden we wonen in de stad betaalbaar en hoe moeten die woningen er dan gaan uitzien?

 

Donderdag 12 september vervelt Bar Futur van een pintencafé naar een alcoholvrije bar. Die avond hebben we het over diversiteit en hoe Kortrijkse jongeren met een andere culturele achtergrond hun leven in Kortrijk uitbouwen en welke uitdagingen dit met zich meebrengt. Woensdag 18 september ten slotte, sluiten we af met een avond rond jong ondernemerschap waarbij TBSK-ondernemers Mathieu Delberghe en Hannes Catanzaro praten over de valkuilen van ondernemen en hoe jonge ondernemers succesvol van start kunnen gaan.


We willen dat iedereen zich welkom voelt en Bar Futur eens bezoekt. Daarom serveren we geen alcohol tijdens onze thema-avond diversiteit, op die manier willen we iedereen betrekken bij het Kortrijk van de toekomst.


Arthur Vandenbulcke, kandidaat Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk


Bar Futur open elke vrijdag tot 13 oktober


Tussendoor wordt ook nog een tapcursus georganiseerd door ’t Paleitje-uitbater Mathieu in samenwerking met Bockor op donderdag 5 september waarbij Mathieu tips en tricks zal meegeven over hoe je een succesvol café uitbaat. Afsluiten doen we met een ludieke inpilsavond rond ‘Kortrijk Studentenstad’ tijdens Student Welcome op donderdag 3 oktober. Bar Futur zal ook steeds open zijn elke vrijdag tot en met de verkiezingen vanaf 16u voor een vrijdags pintje.


Politiek moet er voor alle leeftijden zijn en daarom vinden we het zo belangrijk dat ook de stem van de Kortrijkse jeugd gehoord wordt. Via onze Bar Futur willen die stem kunnen capteren. We organiseren verschillende thematische avonden om zo te ontdekken wat onze Kortrijkse jeugd nu echt denkt over bepaalde zaken.


Sien Vandevelde, kandidaat Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk