TBSK-kandidaten delen eigenhandig 33.000 boeken

met 'Het verhaal van Kortrijk' uit

07/10/2024


Wie in Kortrijk of deelgemeenten woont, vond vorige week een opvallend boek in de brievenbus. ‘Het verhaal van Kortrijk’ is een uitgave van Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk met historische foto’s en gedetailleerde toekomstbeelden van de stad. De 41 kandidaten financierden het stijlvolle boek met eigen middelen en staken de 33.000 exemplaren eigenhandig in de bus bij de Kortrijkzanen.



“VOORTBOUWEN OP POSITIEVE VERNIEUWING

DIE WE VOORBIJE JAREN DOORVOERDEN”


Aan creativiteit en boeiende ideeën is er nooit een gebrek bij Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk. Na een rockkalender, waarbij de kandidaten hun verkiezingsprogramma in de kijker zetten door een iconische albumhoes na te bootsen, volgde deze week ‘Het verhaal van Kortrijk’. Een stijlvol boek dat op 33.000 exemplaren werd gedrukt, want zoveel adressen zijn er in Kortrijk en de deelgemeenten.


We geloven dat we lokale politiek interessant kunnen maken door onze boodschap op een creatieve manier te brengen. Het kan veel beter dan de klassieke, saaie folders die meteen worden weggegooid, krantenadvertenties waar iedereen overkijkt en dure, commerciële billboards. De voorbije zes jaar stonden de burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden een deel van hun loon af om samen met de opbrengsten van onze partijevents deze campagne te financieren. Met dit boek brengen we de sterkste troeven van Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk naar voren: de creativiteit van ons team en de inzet van alle kandidaten om dit te verdelen.


Ruth Vandenberghe, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester


LOGISTIEKE UITDAGING


De 41 kandidaten van het team en hun campagneleden trokken de voorbije dagen zelf op pad om het boek bij de Kortrijkzanen in de bus te steken. “Logistiek een grote klus”, zegt Vandenberghe. “Er moest een uitgekiend plan zijn van wie welke straten bezocht. Een hele opdracht met 33.000 adressen en 41 kandidaten, maar het is verbazingwekkend vlot verlopen. Vele handen maken licht werk en sommige kandidaten legden meer dan 20.000 stappen af. Een schoolvoorbeeld van Teamwork makes the dream work.”



MET KORTRIJKZANEN AAN KORTRIJK BOUWEN


Ruth Vandenberghe ging zelf met een lading boeken op stap in het centrum van Kortrijk. Het is de kandidaat-burgemeester die in het boek ‘Het verhaal van Kortrijk’ vertelt. De boodschap: Kortrijk heeft een rijk verleden en dat is te danken aan de Kortrijkzanen die keer op keer de handen uit de mouwen staken om de stad nog beter te maken. Ook in de toekomst moeten de Kortrijkzanen dat samen met Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk blijven doen: ‘Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen’.


POSITIEVE COMMENTAAR OVER BELEID


We horen van veel Kortrijkzanen dat we de stad de voorbije 12 jaar op een positieve manier hebben veranderd. Er kwamen veel mooie plekken bij, zoals de verlaagde Leieboorden en het Groeningepark, die allebei de prijs voor mooiste publieke ruimte van Vlaanderen wonnen. Lelijke plekken toverden we om tot prachtige nieuwe stadsdelen zoals Kortrijk Weide. Ook de deelgemeenten zijn volop in verandering: Bissegem Plage, de kerk van Aalbeke, de Bellegemsestraat, de groene fietsverbinding in Heule, de Rekkemsestraat in Marke, … En daarbij komt nog dat er veel meer te beleven valt in de stad, voor jong, oud, sporter, cultuurliefhebber …

Ruth Vandenberghe, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester


90% GEREALISEERD OF IN UITVOERING


Het boek bevat naast historische foto’s en beelden van gerealiseerde projecten ook gedetailleerde visualisaties van hoe Kortrijk er in de toekomst kan uitzien met Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk. “We willen verder bouwen op het positieve elan waarmee we bezig waren, want een stad is nooit af”, zegt Ruth Vandenberghe. “Bij de vorige verkiezingen in 2018 maakten we een gelijkaardige publicatie. Veel mensen hebben dat bijgehouden. Ze kunnen zien dat 90 procent van de projecten die erin staan gerealiseerd zijn of in uitvoering zijn.”



Het volledige programma van Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk met meer dan 200 ideeën voor Kortrijk en deelgemeenten lees je hier