9 jonge kadidaten van TBSK openen

BAR FUTUR op de Vlasmarkt

24/06/2024

Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk (TBSK)presenteert vandaag negenjongekandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Een mooieen diverse roedel enthousiaste jonge honden die de toekomst van Kortrijk willen vormgeven. Ze willen daarvoor in gesprek gaan met alle Kortrijkse jongeren. En dat gaan ze in de eerste plaats doen in hun eigen café op de Vlasmarkt. De komende vier maanden, tot aan de verkiezingen, open ze er namelijk ‘Bar Futur’. Iedereen is welkom op vrijdag 28 juni voor de feestelijke opening metom 16utweegratis vaten.


De uitvalsbasis van de jonge TBSK'ers


De Vlasmarkt heeft er een nieuw café bij. Het voormalige nachtcafé Timmy’s wordt de komende viermaanden omgedoopt tot Bar Futur. Dat zal na Kortrijk Congé elke vrijdag worden uitgebaat door dejeugdige kandidatenvan Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk. Want de Stadslijst trekt voor 13 oktober volop de kaart van jongeren. Op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staan negen kandidaten van 33 jaar of jonger. In Bar Futur willen zij in gesprek gaan met hun Kortrijkse generatiegenoten.


Iedereen is welkom in Bar Futur voor een fris pintjeof cola en een goed gesprek. Met de opening telkens op vrijdagnamiddag wordt voluit gemikt op de Kortrijkse jeugd.Het VRT-programma ‘Eerste Keus’ bracht duidelijkaan het licht dat de meningen en politieke opvattingen van jongere mensen niet altijdin lijn liggen met die van oudere generaties.

De toekomst is aan de jeugd. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat er rekening wordt gehouden met de uitdagingen waar jongeren mee geconfronteerd worden en de visie die zij hebben over hoe Kortrijk er in de toekomst moet gaan uitzien. Die uitdagingen en visie worden al voor een groot deel gecapteerd door de 9 jonge en gedreven kandidaten die op de lijst staan. Maar dat is niet voldoende. Om zo breed mogelijk zicht te hebben op de ideeën en dromen die de jeugd heeft voor Kortrijk, willen we op een laagdrempelige manier in contact komen met zoveel mogelijk jonge Kortrijkzanen. Welke manier beter dan het openen van een café?

- Arthur Vandenbulcke


Vrijdag 28 juni: opening met 2 gratis vaten


In de eerste plaats moet Bar Futur een plek zijn waar jongeren elkaar ontmoetenen zonder zorgen plezier kunnen hebben. Dat kan voor de eerste keer al komende vrijdag 28 juni op de feestelijke opening van Bar Futur. De examens zijn achter de rug en de zomer staat voor de deur, een zalige vakantieperiode breekt aan. Hoe zetten we die beter in dan met een gratis vatof 2?


Vol voor de toekomst van Kortrijk


Het is evident dat thema’s als betaalbaar wonen, veiligheid en klimaat hoog op de agenda staan bij jongeren en bij de negen jonge kandidaten van TBSK. Rond die kernthema’s willen de jongeren samenwerken met de rest van de partij om samen tot een future-proof-visie te kunnen komen die gedragen is door de jeugd.


Ook in Bar Futur zullen avonden georganiseerd worden rond veilig uitgaan, jong ondernemerschap, Kortrijk studentenstad, klimaat & energie,… Afgewisseld met meer ludieke events zoals een cursus pinten tappen in samenwerking met Bockor, een quizavond of een gaming-tornooi. 


De jonge kandidaten van TBSK gaan de input die ze in Bar Futur krijgen van hun generatiegenoten gebruiken om te wegen op het partijprogramma van Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk. Dat wordt deze zomer gefinaliseerd.


De 9 jonge kandidaten van jong naar oud


ROMY HOLLEVOET ademt Heule, ze werd in 2022 verkozen tot Tineke van Heule. Ze studeert Pedagogische Wetenschappen aan de UGent en is met haar 20 lentes de jongste kandidaat op de lijst van TBSK. Ze vindt het belangrijk dat jonge mensen de stad op haar best kunnen beleven zodat ze zin hebben om in Kortrijk te studeren, te wonen en uit te gaan. Ook wil ze een stem zijn voor de deelgemeenten van Kortrijk. Kortrijk zou Kortrijk niet zijn zonder de krachtige deelgemeenten, waaronder haar woonplaats Heule.


MANON BAYART is 22 jaar oud en geboren en getogen in Kortrijk. Ze studeert voor eenmaster in Vergelijkende Politiek aan de KU Leuven en was tot voor kort leidster bij scouts Groeninge. Ze is vastberaden om meer girlpower in de lokale politiek te brengen, een stem te geven aan de twintigers in onze stad en zich in te zetten voor een veilig uitgaansleven.


CHAIMAE EL MASSAOUL is een 22-jarige Kortrijkzane in hart en nieren met een passie voor politiek. Ze heeft een diploma in Televisie-en Videojournalistiek behaald aan Howest en zit momenteel in haar master Vergelijkende en Internationale Politiek aan de KU Leuven. Als tiener heeft ze mogen debatteren in het Europees Parlement en deed ze mee aan parlementaire simulaties bij het Vlaams Jeugdparlement. Haar ervaringen hebben haar gevormd tot iemand die vastberaden is om het verschil te maken in haar gemeenschap.


“Ik geloof in een liberale visie waar individuele vrijheid en kansen voorop staan. Laten we samen werken aan een stad waarin iedereen de kans krijgt om zijn of haar dromen na te jagen. Daag mij uit, en ik zal bewijzen dat ik klaar ben om te dienen.”


ABDELOUARETE BENAMMAR is 23 jaar oud en student Internationale Politiek aan de KU Leuven. Vijf jaar lang was hij leider bij KSA PIUS X, maar zijn passie voor de jeugd stopte niet toen hij zijn KSA-sjaaltje opborg.


“Leiders van een jeugdbeweging en jonge ondernemers moeten alle kansen krijgen en daarom wil hij met TBSK allerlei drempels verlagen. Van gratis kampvervoer tot meer steun bij het organiseren van evenementen. Kortrijk bloeit, maar het kan nog mooier!”


HANNES CATANZARO (29) uit Bellegem staat ondanks zijn jonge leeftijd bekend als een gedreven en ervaren horecaondernemer die Frites Unique in Rollegem en Kortrijk runt. In 2022 werd zijn frituur in Rollegem verkozen tot de beste van de provincie. Hij vindt maatschappelijke betrokkenheid en politiek engagement een belangrijk deel van zijn leven. Zijn open brief die leidde tot uitbreiding van uren voor jobstudenten en flexi’s motiveert hem om een spreekbuis te zijn voor ondernemers die hun zaak gezond willen houden. Hij pleit voor minder beknottende regels en voor een eerlijk beleid. Wie kan werken en maatschappelijk engagement toont moet daarvoor beloond worden. Het kan niet zijn dat gezinnen door een combinatie van leefloon en gezinsbijslagen even veel of meer middelen hebben dan ouders die werken.


“Mijn passage in de media rond de verlichting in Kortrijk en de deelgemeenten ging niet onopgemerkt voorbij. Dat we daar onze slag hebben thuisgehaald is voor mij een bewijs dat politiek met de juiste ingesteldheid wel werkt.”


SIEN VANDEVELDE is 29 jaar en momenteel het jongste gemeenteraadslid van Kortrijk.Sien woont samen met haar man Louis en pasgeboren dochter Millie op de Pius X-wijk. Als kersverse mama ligt betaalbare en toegankelijke kinderopvang haar nauw aan het hart, net als betaalbaar wonen voor jonge gezinnen en singles.


“Ik merk dat veiligheid op straat voor vele jongeren een issue is én ook daar moeten we zorgen voor verandering. Kortrijk is nu al een fantastische stad om te wonen, maar we zijn het aan iedereen (en zeker de jongste generatie) verplicht om de lat altijd hoger te leggen én nog beter te doen.”


DALMAR YUSSUF is 30 jaar oud, woont in Bissegem en werkt bij Agristo in Wielsbeke. Eind 2019 werd hij papa van Malik. In 2010 vluchtte Dalmar vanuit Somalië naar België. Hij kwam als niet-begeleide minderjarige in 2011 in Wevelgem terecht en in 2012 verhuisde hij naar Kortrijk. Al snel werd hij geconfronteerd met een aantal drempels. Vanuit zijn eigen ervaringen richtte hij in 2015 vzw Nieuwkomers op. Zijn grootste drijfveer is het ondersteunen en motiveren van mensen die daar nood aan hebben.


ARTHUR VANDENBULCKE is 33 jaar en werkt al 5 jaar als kabinetsmedewerker voor Team Burgemeester. Hij woont op Overleie met zijn vrouw Flo, over enkele weken verwachten ze hun eerste kindje. Arthur zat zijn ganse jeugd bij scouts Gulden Vlies en was er 6 jaar lang (groeps)leider. Hij komt uit een echte basketfamilie en speelt momenteel bij HOT

Kortrijk Spurs C. Hij is mede-organisator van het digital entertainment festival UNWRAP en organiseerde recent voor de eerste keer het nieuwe culinaire festival Talloor op Bolwerk.


“Ik heb heel veel goesting om voor de eerste keer campagne te voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen.Mijn ambitie is om zoveel mogelijk impact te hebben op het Kortrijk van de toekomst. Voor mij betekent dit een groene stad die een voortrekkersrol opneemt op vlak van klimaatbeleid, betaalbaar wonen hoog op de agenda zet en een stad waar altijd iets te beleven valt.Met 5 jaar ervaring op de teller als kabinetsmedewerker ken ik het reilen en zeilen van de Kortrijkse politiek ondertussen goed. Daarom wil ik me engageren om de jonge kandidaten op de lijst te ondersteunen en samen met hen campagne te voeren. Vrijdag geven we met alle jonge honden de aftrap van onze campagne in Bar Futur. Iedereen welkom voor de feestelijke opening met 2 gratis vaten om 16u!”


MATHIEU DELBERGHE (33) is uitbater van het populaire café Het Paleitje in de Koning Leopold I-straat en woont er ook. Hij komt op bij TBSK omdat hij gelooft in een positieve verderzetting van de verandering die onze mooie stad de voorbije jaren kende. Voor hem is de ondersteuning naar ondernemingen belangrijk alsook het ondersteunen van de Kortrijkzanen die het moeilijker hebben.