Gino Kesteloot en Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk geven er samen een lap op

27/06/2024

Tromgeroffel… Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk lanceert een nieuwe kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. En wat voor één. Gino Kesteloot is als bezieler van Kortrijk Drumt al jaren een wereldwijde culturele ambassadeur voor onze stad. Nu neemt hij zijn enthousiasme mee naar de politiek. Gino werd donderdagavond voorgesteld in Hoeve De Kerpel in Bissegem, waar kandidaten en sympathisanten van Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk samen kwamen om de verkiezingscampagne in te zetten.


Wie is Gino Kesteloot?


Gino Kesteloot (°1964) drumde bij een hele resem succesvolle bands: Ace, Airquick, Bronxx, Riche Du Bois, Tex, Marquy, The MG Band, de MG Brothers en Gino & Friends. Hij speelde in het voorprogramma van o.a. Soulsister, Jo Lemaire en de Kreuners, maar ook van internationale artiesten als Johnny Winter, John Mayal, BB King. Hij trad op op verschillende grote festivals, was te gast in televisieprogramma’s zoals de preselecties van het Eurovisiesongfestival. Hij speelde als freelance-drummer bij artiesten zoals Roland, Boogie Boy, Patrick Verbeke, Wendy Van Wanten en Dana Winner.


In 1994 opent Gino een drumschool, de laatste 23 jaar in de Hoge Dreef in Heule. Zo’n 60 leerlingen volgen er wekelijks les. In 2014 viert Gino de 20e verjaardag van zijn drumschool met een optreden van zijn leerlingen in de Kreun te Kortrijk. De 600 kaarten zijn in geen tijd de deur uit. Ook burgemeester Vincent Van Quickenborne drumt mee.


Een jaar later resulteert die samenwerking in een grote drumshow op het Schouwburgplein. 150 drummers spelen er samen het nummer Uptown Funk van Bruno Mars. Het is de geboorte van Kortrijk Drumt… De rest is geschiedenis. In 2018 opent Kortrijk Drumt met 246 drummers de nieuwe Verlaagde Leieboorden. Er volgen shows overal te lande. Ze namen een videoclip op samen met Black Box Revelation en onlangs werkten Gino en zijn kompanen nog mee aan de opname van het officiële EK-lied van de Rode Duivels, Wunderbar. Maar er volgden ook vele successen buiten de landsgrenzen. Het hoogtepunt volgde vorig jaar met een optreden op de grootste drumshow ter wereld in Florianópolis in Brazilië.

De stad Kortrijk, en in het bijzonder Ruth Vandenberghe en Vincent Van Quickenborne, zijn heel belangrijk geweest voor mij en het succes van Kortrijk Drumt. Ik heb hier altijd alle kansen gekregen. En ik wil dat elke Kortrijkzaan, ongeacht zijn afkomst of beperkingen, hier alle kansen kan blijven krijgen. En drummen is daarbij het perfecte instrument. Zo blijkt uit onderzoek dat drummen helpt voor mensen met jongdementie om hun hersenen te trainen. Ook voor jongeren die hun energie kwijt willen is drummen de perfecte bezigheid. Ik wil mij voor hen inzetten. Ik wil er ook vol voor gaan om van Kortrijk de Culturele Hoofdstad van Europa te maken. Daar wil ik heel graag mee mijn schouders onder zetten. Er is hier ongelooflijk veel creatief talent aanwezig. Samen kunnen we dit waarmaken.

- Gino Kesteloot

Gino en zijn geesteskind Kortrijk Drumt zijn echte ambassadeurs voor Kortrijk. Ze geven onze stad naambekendheid tot in het buitenland. Gino is ook een heel fiere Kortrijkzaan met een groot hart voor cultuur. Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk.

- Ruth Vandenberghe, lijsttrekker