Hannes Catanzaro en Heidi Coussens versterken

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk

20/06/2024

Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk stelt twee nieuwe kandidaten voor voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Hannes Catanzaro en Heidi Coussens zijn twee rasechte Kortrijkse ondernemers. Hannes is vooral bekend van zijn Frites Unique frituren, Heidi van mobiele frituren Bertrand. De twee frituristen trakteerden op donderdag 20 juni de bewoners van de wijk Sint-Elisabeth op lekkere frietjes. Ook chocolatier Nicolas Beugnies schepte er heerlijke ijsjes. Het is meteen het startschot voor de deur-aan-deurbezoeken van de nieuwe stadslijst. Alle inwoners van Kortrijk kunnen de komende weken input geven voor het verkiezingsprogramma.


Heidi Coussens


Heidi Coussens is 53 jaar en woont in Bissegem. Ze is de dochter van Bertrand, een naam als een klok in de wereld van kermissen en markten. Van haar vader kreeg ze mee dat je hard moet werken als je ergens wil geraken en dat je elke kans moet benutten. Sinds haar 12de hielp ze al mee met vader in zijn mobiele frietkraam. Na het overlijden van Bertrand, 8 jaar geleden, runt ze zelf de zaak. Die bestaat uit 3 frituurkramen en een hamburgertent die je kan vinden op alle markten en kermissen in de regio. Ook de opvolging is al verzekerd want zoon Thibault runt een hamburgertent en een frituurkraam. Heidi is haar hart verloren aan de kermissen. Zo stond ze al 41 keer met haar kraam op de Paasfoor. Ze is ook voorzitter van het Paasfoorcomité, waar ze de belangen van de foorkramers op de Paasfoor vertegenwoordigd.


“Als voorzitter van het Paasfoorcomité heb ik de voorbije jaren de beste samenwerking ooit gehad met het stadsbestuur. Schepen Allijns heeft een hart voor onze sector. Het typeert de aanpak van Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk. Ik kom met mijn kramen op heel veel plekken in de stad. Ik heb de heropleving van de stad aan den lijve ondervonden. En ook in Bissegem is – en dat werd tijd - momenteel vanalles aan het bewegen. Daar wil ik verder aan meehelpen.”


“Frieten verbinden mensen. Samen een bakje frieten eten, het blijft een Oervlaamse traditie. Klanten van onze frituren slaan ook gemakkelijk een praatje. Je krijgt er zo echt voeling met wat er leeft in Rollegem en Kortrijk. Ik deins er ook niet voor terug om de problemen te benoemen. Dat heb ik in het verleden al bewezen. Met Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk wil ik nu meehelpen oplossingen aanbieden. Kortrijk telt heel wat jonge gedreven ondernemers. Die moeten we alle kansen geven en minder regels opleggen. Het verschil tussen werken en niet werken moet ook groter. Onze medewerkers werken keihard. Naast onze vaste medewerkers, werken wij ook veel met flexi-jobbers die bovenop hun voltijdse job bij ons in de frituur komen helpen. Als je dan hoort dat er gezinnen zijn die evenveel verdienen door uitkeringen en leeflonen op te stapelen... Dat moet anders.”


Hannes Catanzaro


Hannes Catanzaro is 29 jaar en woont in Bellegem. Hij is gepokt en gemazeld in de horeca. Hij leerde de kneepjes van het vak van sterrenchefs Peter Goossens en Sergio Herman. Hij is vooral bekend van Frites Unique, de frituur in Rollegem die hij samen runt met zijn vriendin Casey Neyrinck. Die frituur werd in 2022 door de lezers van het Nieuwsblad verkozen tot beste frituur van de provincie. Heel straf, zeker als je weet dat het frituur nog maar 9 maanden open was. Het toont aan dat Hannes – ondanks zijn jonge leeftijd – een ondernemer pur sang is. Vorig jaar opende hij samen met Casey een tweede vestiging van Frites Unique in Kortrijk aan de Appel. Daarnaast is hij ook zaakvoerder van Unique Events waarmee hij evenementen organiseert van A tot Z. Hannes toonde al vaker maatschappelijke betrokkenheid en politiek engagement. Zo werd in 2022 een vurige open brief van zijn hand opgepikt door federale politici. De brief lag mee aan de basis van de uitbreiding van uren voor jobstudenten en de uitbreiding van flexi-jobs naar meerdere sectoren. Dat politiek engagement toonde hij ook al op lokaal niveau toen hij vorig jaar pleitte voor het opnieuw aansteken van de openbare verlichting na de energiecrisis. Wat ook gebeurde na het digitaal referendum.

Hannes en Heidi zijn een sterke aanvulling voor ons team. Het zijn twee rasechte ondernemers met een groot hart voor Kortrijk. Aan hun toonbank komen ze te weten wat leeft in Kortrijk en de deelgemeenten. In Rollegem en in Bissegem. Het zijn ondernemers als Hannes en Heidi die schwung brengen in onze stad. Dat is de spirit die we willen uitdragen met Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk.

- Ruth Vandenberghe, lijsttrekker


Deur-aan-deur:

Kortrijkzanen krijgen inspraak in programma


Hannes en Heidi trakteerden donderdagavond de bewoners van de wijk Sint-Elisabeth op een gratis bakje verse friet. Ondertussen gingen andere kandidaten van Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk deur aan deur om inwoners te bevragen en informeren. Ze deelden daarbij postkaarten uit met afbeeldingen van de projecten in Kortrijk die nog dit jaar zullen gerealiseerd worden, zoals de nieuwe Leieboorden, de Casinotuin en het Historisch Hart dat komende zondag feestelijk geopend wordt. Daarnaast krijgen de bewoners ook de kans om input geven voor het programma van de stadslijst.


Het bezoek aan de Sint-Elisabethwijk is het startschot voor de campagne van Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk. Van nu tot aan de verkiezingen bezoeken de kandidaten van de stadslijst met de postkaarten en vragenlijst bijna elke dag een wijk in Kortrijk of een deelgemeente.


Morgen wordt deur aan deur gegaan in Rollegem. In de komende dagen volgen dan de wijk Sint-Jan, Marke, Heule-Watermolen, Aalbeke, Bellegem en Bissegem. Ook daar trakteert Team Burgemeeser Stadslijst voor Kortrijk. Niet meer met frietjes, maar wel nog met heerlijk verfrissende ijsjes van kandidaat Nicolas Beugnies uit Marke.


Het doel van de deur-aan-deurbezoeken is enerzijds de inwoners van Kortrijk informeren over de projecten die nog op til zijn. Maar we gaan vooral in dialoog met hen over onze ideeën voor de toekomst van de stad en deelgemeenten. We willen ook hun input. We betrekken alle Kortrijkzanen om ons programma mee vorm te geven.

- Ruth Vandenberghe, lijsttrekker